Stříbrný šíp prolétl regiony

Report od Lenky Novákové: Skoro každý den během září putovali naši Senioři na palubě v autobusu Stříbrném šípu celou republikou. Na jeho palubě se vystřídalo na 50 seniorů a seniorek, kteří projeli celkem 31 měst a vesnic.

Co nás to napadlo?

Jistě, hlavním smyslem bylo podpořit volební tour PirSTANu a ve městech oslovit hlavně starší, nerozhodnuté voliče. Chtěli jsme jim ukázat, že i v PirSTANu jsou podporovatelé v jejich věku z masa a kostí a že si s nimi můžou promluvit o všem, co je zajímá. Ve městech i vesničkách jsme vylepovali plakáty, rozdávali koaliční noviny a mluvili s nespočtem místních obyvatel. Tuto autobusovou road show přitom vymysleli a po té pomáhali realizovat přímo členové a členky Seniorů na palubě z vlastní iniciativy. Chtěli přiložit svou ruku k díku a povedlo se to náramně. Stihl ale pomoci i při mnoha kontaktních kampaních v Praze a okolí. Všude budil nadšení, sklízel uznání, zrál jako víno.

Která místa seniorský autobus za měsíc zvládl projet

Přes Dubou, Doksy dojel do České Lípy, přes Roudnici, Lovosice jel do Teplic a Ústí nad Labem, navštívil Náchod, Kolín, Kutnou Horu, Beroun, Kynšperk nad Ohří, Sokolov, Karlovy Vary, Terezín, Litoměřice, Nymburk, Trutnov, Hradec Králové a ve finále zavítal i do Brna, Zlína, Frýdku Místku a Olomouce.

Nejsilnější momenty

Česká hymna na sídlišti v Sokolově, kterou sám zazpíval do mikrofonu posluchač z publika. Obětavé hraní Vaška Koubka na náměstích a v parcích u petičních stánků. Zpěv na koncertech Jardy Hutky. Příběhy, vyslechnuté při rozhovorech a setkáních. Poznání mnoha krásných míst a úžasných lidí.

Celý projekt vznikl v rekordním čase zásluhou obdivuhodného nasazení několika lidí, ale realizovat se mohl jedině díky obětavosti mnoha dalších, kteří zajišťovali jeho každodenní program. V posádce byla často mezigenerační sestava, doplněná o politiky PirSTANu a hlavně písničkáře Vaška Koubka a Jardy Hutky.

Poděkování patří všem, kteří nasedli a pomáhali. Stálo to za to!

Podívejte se na některé fotky z celé tour: