První mezigenerační diskuze za námi

Dialog mezi generacemi? – Ano, prosím!
Ve středu proběhla první část z plánované série mezigeneračních diskuzí mezi zástupci Mladého Pirátstva a Seniory na Palubě. Postupně plánujeme pořádat moderované diskuze na celé spektrum pirátských témat, přičemž po středečním pilotním díle jsme přesvědčeni, že to má smysl.“Po první mezigenerační diskusi jsem nadšená z kompetentnosti mladých a jejich trpělivosti vyslechnout nás, pamětníky, u kterých zase oceňuji nasazení a vůli zapojit se. Velmi smysluplný večer postavený na respektu. Díky všem zúčastněným!“ komentuje Lenka Nováková, spoluorganizátorka a moderátorka diskuzního setkání.“Záměrem bylo přiblížit skupiny lidí, které jsou si v mnohých pohledech na svět a zkušenostech vzdálení, ale spojují je pirátské myšlenky. Piráti nejsou stranou pro mladé, ale stranou pro všechny, které spojuje cíl svobodné, otevřené, informované a digitálně propojené společnosti. Mám radost, že se do diskuze zapojilo mnoho členů a členek obou skupin a věřím že tento projekt přinese nejen porozumění ve straně, ale navede lidi více naslouchat názorům druhých,“ dodává Tomáš Guth Jarkovský, autor projektu.Diskuze budou probíhat každých 14 dní ve středu, pokaždé na jiné téma.