Procházka Stromovkou a posezení na Slamníku

Kromě jazykových kurzů, debat nebo přednášek, se můžete se Seniory na palubě vydat i na procházku. Jednu z nich uspořádala Pražská paluba 19. července. Komentovanou procházku Stromovkou jsme zakončili v legendární hospodě Na Slamníku. Dlouho se tu sedělo a povídalo i proto, že dorazila garantka Seniorů na palubě Olga Richterová, kterou živé setkání s milými přítomnými nabilo. Na facebooku pak sepsala své dojmy z večera a taky prozradila, co se upeklo!

„Nejlepší zážitky: potkávání, naslouchání tomu, co je pro koho v životě důležité, sbírání pohledů a důvodů pro ně. Snažím se v politice být hlasem, který vyvažuje různé perspektivy.
Obzvlášť si takových momentů cením u mezigeneračních setkání. Když se zadaří, cítím, že si jsme vzájemně inspirací a okénkem či mostem do různých životních zkušeností a pocitů, které se ale přesto dají sdílet.
Proto mám velkou radost z přátelského posezení Na Slamníku, které proběhlo v rámci iniciativy Senioři na palubě. Ve stínu historických lip, u piva, vína či čaje a v dobré společnosti, se potkali noví i staří známí, lidi s různým počtem křížků na hřbetě, všichni spojení zájmem o to, kam se ubírá naše země.
V takto skvělé atmosféře a pozitivním prostředí jsme leccos dotáhli z fáze nápadu do fáze konkrétního plánu. 🙂 Překvapením věřím bude speciální autobus, který doprovodí Ivana Bartoše a Vítka Rakušana při jejich cestě za občany. Nebo seniorské sportovní odpoledne.
Moc se na to všechno těším, stejně tak jako na další podobná setkání.“