Přidejte se

Vítejte na palubě! Sami si vyberte roli, v jaké se chcete do projektu Senioři na palubě zapojit.

Dobrovolník/ce

Přihlaste se jako dobrovolník a pomáhejte nejen s organizací palub.

Vyplňte dotazník pro Dobrovolníky/ce

Ambasador/ka

Staňte se tahounem dění na palubách a současně jednou z tváří projektu.

Vyplňte dotazník pro Ambasadory/ky

Lektor/ka

Předávejte svůj um, znalosti či zážitky seniorům na palubách nebo online.

Ozvěte se nám!

Sledujte nás

Necítíte se na nic z výše uvedeného, nebo nemáte moc času? Naše aktivity můžete také jen sledovat. Kvůli Covidu jsou naše aktivity zatím omezeny jen na online prostor. I tak se ale můžete do našich aktivit zapojit mnoha způsoby, u kterých nezáleží na vašem věku. Ze všeho nejprve, aby vám nic neuteklo:

1. Odebírejte náš zpravodaj, kde se vždy dozvíte vše podstatné.
  2. Dále můžete sledovat naši facebookovou stránku.
  3. Přidejte se i do facebookové skupiny, kde se můžete zapojovat do diskuze.

Máte už nějaké nápady? Než se pustíte do organizace na vlastní triko, nejprve prosím kontaktujte vašeho krajského koordinátora. Pokud ho nevidíte, nebo vám neodpověděl, kontaktujte nás.

Jsou i další způsoby, jak se můžete zapojit

Účastněte se online setkání “Na palubě s Olgou Richterovou”, na které navazuje setkání a diskuze s odborníkem na vždy jiné téma (posílejte nám tipy na další hosty-odborníky). Setkání se koná každý měsíc. Sledujte náš kalendář.

Účastněte se neformálních schůzek “Seniorské podpalubí”. Je to volný prostor pro vás. Můžete se tu bavit o čemkoliv, co vás zajímá a být v kontaktu nejen se svými vrstevníky. Každé druhé úterý od 19 hodin. Podrobnosti naleznete zde.

Přispívejte do veřejné tabulky Tipy na program palub – řekněte nám, co byste chtěli, aby se konalo na palubách.

Pošlete nám pár vět o tom, proč fandíte našemu projektu, Pirátům nebo názor, co současným seniorům chybí či kde mají potenciál. Pokud budete souhlasit, s vaší fotkou pak zveřejníme váš medailonek podobně jako jsme už zveřejnili Vladimíra nebo Irenu

Sdílejte s námi své zkušenosti, znalosti, které můžeme dále šířit mezi palubami (např. Petr Šimek poslal návod, jak na vesnici legálně promítat filmy třeba jen na prostěradlo).

Nabídněte přednášku, kurz, lekce… a to i online. Například Irena vede konverzace francouzštiny, František zase kurz focení.

Hledejte hoaxy a dezinformace proti Pirátům a posílejte nám je na seniori@pirati.cz. Nejčastější dezinformace shromažďujeme na https://www.pirati.cz/hoax, kde najdete i odpovědi na ně. Těmi pak můžete argumentovat v diskuzích.

Přidejte se do akční skupiny pro boj s dezinformacemi. První tři zájemce už máme. Chcete být další? Napište nám.

Posílejte nám tipy, co by měl obsahovat pirátský program pro volby do PSP ČR 2021 – zejména seniorská témata. Právě vytváříme odbornou skupinu pro tvorbu “seniorského programu”.

Posílejte nám tipy na zajímavé osobnosti, které vyzpovídá Olga Richterová v rámci svých “vidcastů” (video-rozhovorů). Mohli jste vidět díl o svobodě s Jiřím Padevětem a díl o podnikavosti s Jiřím Hlavenkou.

Dejte o projektu vědět svým známým – pošlete jim odkazy na stránky, facebook, přepošlete newsletter, pozvěte je na online setkání, pošlete jim dotazník, plakát atd.

Sdílejte naše facebookové příspěvky, ať je vidí více lidí.

Posílejte nám zpětnou vazbu a jakékoliv vaše nápady, jak můžeme Seniory na palubě rozvíjet.