Paluba s Irenou Koutskou – povídání s poslancem Vojtěchem Pikalem

Včerejší podvečer patřil opět naší ambasadorce Ireně Koutské a jejímu hostovi z cyklu 3P – poznáváme pirátské poslance. Pozvání přijel místopředseda Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky pan Vojtěch Pikal – poslanec. A bylo to opět nesmírně zajímavé povídání o Ústavě, o výzvách v oblasti ochrany demokracie, ale také o mezigenerační sounáležitosti. 👇

🔎📍 Ústava je dostatečná, zakotvuje důležitý princip dvou komor, existují ovšem inerpretační problémy. Neměli bychom se snažit pádit s ústavou za technologickým vývojem a pokoušet se vše postihnout. Bylo by dobré posílit pravomoce kontrolního úřadu, a lépe kontrolovat prostředky státních a polostátních podniků.

📍 Odvykli jsme si platit za kvalitní média.

📍Zpravodajské servery jsou vlastně reklamní servery, to vytváří oddělené skupiny, lidem se rozpadá sdílená realita.

📍Poslanecká sněmovna není jen sál, ale i úřad, ve kterém vysoce profesionálně pracují kvalitní a zkušení úředníci.

📍 Sněmovna je odrazem společnosti.

➡ Vojtěch Pikal zakončil naše příjemné dvouhodinové povídání tím, že „Lidé jsou uvnitř dobří a mají zájem o to, aby se nám tady lépe žilo“

Tak co? Připojíte se příště také? Kalendář plánovaných akcí naleznete zde 👇https://seniori.pirati.cz/kalendar/