Naše aktivity

Na palubě s Olgou Richterovou a dalšími hosty

Chcete být v centru dění? Máte chuť seznámit se s koordinátory projektu? Setkávat se s pirátskými poslanci a diskutovat s odborníky nad tématy, která se týkají seniorů? Pořádáme pro vás sérii online besed a setkání Na palubě s Olgou Richterovou.

Zatím máme za sebou dvě setkání. První proběhlo 7. ledna a kromě Olgy Richterové se ho zúčastnil také Petr Fridrich, který představil svoji analýzu zdraví, odolnosti, spokojenosti a dlouhověkosti v ČR.

Druhé setkání se uskutečnilo 2. února a vystoupil na něm právník a odborník na témata spojená se zdravotnictvím JUDr. Ondřej Dostál. Řešili jsme práva pacientů, doplatky na léky, čekání na operace, nárok na pomůcky a další ožehavá témata.

Zveme vás na třetí setkání, které se je naplánováno na úterý 16. března od 15:00 hodin. Hostem bude pirátský poslanec Tomáš Vymazal a Vojtěch Karban s tématem Konopí léčí.

Všechna setkání se odehrávají online zde: jitsi.pirati.cz/NaPalubesOlgou. A jestli nevíte jak na to, pusťte si náš videonávod, jak se připojit.

Seniorské podpalubí každé druhé úterý v 19 hodin

Covid nás drží převážně doma a často z dosahu našich přátel. Přesto se chceme neformálně setkávat a mít možnost si jen tak promluvit a pobavit se. Proto jsme připravili pravidelný online video klub, které jsme pracovně nazvali Seniorské podpalubí.

Akce se koná každé druhé úterý od 19 hodin. Sledujte náš kalendář a vyhraďte si minimálně hodinu, ale podle zájmu i libovolně více.

Pro připojení vám bude stačit počítač, internet, mikrofon a webkamera. Nouzově můžete použít i chytrý mobilní telefon. Pro vstup do našeho podpalubí stačí kliknout sem: jitsi.pirati.cz/SeniorskePodpalubi. A jestli nevíte jak na to, pusťte si náš videonávod, jak se připojit.

Pokud budete mít s připojením nějaké potíže, napište nám na seniori@pirati.cz nebo volejte na 778 111 472 či 778 111 471.

Anti-dezinformační tým

Sestavili jsme tým akčních seniorů i zástupců mladší generace, kteří chtějí bojovat proti lživým zprávám, dezinformacím, hoaxům a řetězovým emailům. Chcete-li být součástí naší úderné skupiny. Napište nám: seniori@pirati.cz

Tým odborníků

Sestavujeme tým odborníků, kteří se budou podílet na vzniku seniorsky přívětivého sněmovního programu – tzv. Stříbrný program. Koordinátorkou této skupiny je jedna z aktivních zapojených Irena Koutská. Výsledky práce na volebním programu budeme konzultovat se všemi zájemci z vašich řad.

Jste odborníkem na nějaké téma související se seniory a máte zájem být součástí našeho týmu? Neváhejte nás kontaktovat: seniori@pirati.cz.

Podcast Olgy Richterové

Poslechněte si rozhovory, které vede Olga Richterová se zajímavými a inspirativními osobnostmi. Nápad na tento pořad sice původně vznikl jako součást projektu Senioři na palubě, ale už první dva díly, které jsme zatím zveřejnili, oslovili daleko širší okruh zájemců.

Poslechněte si první dvě epizody:

Dalším hostem bude rozhlasová reportérka a spisovatelka Pavla Jazairiová. Pokud máte tip na hosta, kterého byste rádi slyšeli, napište nám.

Co je podcast? Podcast (vysl. podkast) je sice celkem nové slovo, ale jinak to vlastně žádná novinka není. Jakákoliv zvuková nahrávka – rozhovor, reportáž nebo třeba přednáška či báseň, která je volně dostupná na internetu, je podcast. Dalo by se také říct, že je to rádio, ve kterém dávají jen to, co zrovna chcete poslouchat a právě tehdy, když to chcete slyšet.